Turnaj Vysoké Mýto 12. 10. 2024

Zápas 1

Letohrad 1 – Žamberk
10:0 (5:0)
Góly: 3x Hanzl, 3x T. Sedláček, 2x Zajíček, Motl, Veselý
Soupiska: Milda Loufek, Táďa Sedláček, Filip Zajíček, Jirka Hanzl, Honza Motl, Ester Kovaříková, Bertík Motyčka, Roman Veselý

Hned v první minutě jsme si vytvořili obrovský tlak, ze kterého profitoval Jirka. Během několika dalších minut se ocitl sám před brankou, ale vždy byl úspěšně zablokován obranou soupeře. Soupeřovi i skvěle vybíhal gólman, který zachránil také několik našich šancí. Až v šesté minutě soupeř nahrával přes hřiště, trefil Táďu a od něho se míč odkutálel okolo gólmana (gól je tedy přiznán Táďovi). V 11. minutě prokličkoval Zajda přes polovinu hřiště a před vápnem soupeř „zatáhl za záchrannou brzdu“ – přímého kopu se ujal sám Zajda a skvělou střelu po zemi navýšil na 3:0. O minutu později prokličkoval Táďa a proměnil střelou k tyči. Do poločasu se prosadil ještě Jirka. Poločas tedy končil za stavu 5:0. Druhý poločas začal opět naší aktivitou. Chyběla nám však efektivita při koncovce. Honza měl super střelu, ale těsně vedle. Roman začal vystrkovat růžky a utíkal soupeři. Zatím jeho čas ale nepřišel a většinou si balón předkopl moc. Jeho čas ale přišel v 19. minutě – z chumlu hráčů si předkopl balón a doběhl ho první – gólman neměl šanci a Roman se radoval (6:0). Ve 21. minutě jsme rozehrávali aut na naší polovině. Honza si všiml prostoru, který se před ním otevřel a vytáhl míč po lajně dál. Na jeho prudkou střelu soupeřův gólman neměl šanci dosáhnout (7:0). Exhibice z naší strany pokračovala Táďa dal asi svůj první životní hattrick! Během posledních tří minut utkání jsme góly Zajdy a Jirky navýšili na 10:0. Skvělá hra z naší strany.

Letohrad 2 – Žamberk
4:4
Góly: Sedláček, Šubert, Malínek, Choma
Soupiska: Torchuk, Franko, Sklenář, Š. Sedláček, Malínek, Pliska, Šubert, Choma

Tento turnaj jsme začali za pěkného počasí, ale na velmi těžkém a až blátivém terénu. Je však pravdou, že terén byl pro všechny týmy stejný. Na tomto hřišti nešlo vůbec hrát kombinační hru, ani si přihrát po zemi. Výsledek byl hlavně o bojovnosti a vůli hráčů. V tomto zápase jsme vždy skóre dotahovali, nikdy jsme se vedení neujali. Na šance jsme naopak vyhrávali, ale chyběla nám přesná střela (netrefovali jsme bránu). Mrzí mě, že z naší šance dal soupeř dvakrát gól. Remízu jsme zachránili až v posledních dvou minutách, kdy jsme se dvakrát trefili.

Zápas 2

Letohrad 1 – Vysoké Mýto
3:4 (2:1)
Góly: T. Sedláček, Zajíček, Hanzl
Soupiska: Milda Loufek, Táďa Sedláček, Filip Zajíček, Jirka Hanzl, Honza Motl, Ester Kovaříková, Bertík Motyčka, Roman Veselý

Terén, který byl už u prvního utkání ve špatném stavu, nyní připomínal oraniště. První minuty bylo utkání absolutně vyrovnané. Soupeř hrál velice tvrdou hru. I jeho menší hráči byli zvyklí na hru tělem a často za hranicí pravidel. Naši borci se však nedali a v osmé minutě jsme byli první, kdo se prosadil. Skvělou kombinační hru završil gólem Táďa. Soupeř srovnal až o tři minuty později, ale ve 13. minutě se trefil Zajda a získal vedení na naši stranu (2:1). Za tohoto stavu rozhodčí ukončil poločas. Druhý poločas soupeř navýšil svou „agresivitu“ a naše to dost bolelo. V 18. minutě soupeř srovnal, ale naše aktivita nepolevila. Chybělo nám ale štěstí – Jirka po centru od Zajdy těsně vedle, chvíli poté střílel Zajda, ale gólman Mýta chytal skvěle a stihl se přesunout. Ve 21. minutě se soupeř ujal vedení a my jsme museli dotahovat. Milda nás několikrát podržel vzadu. Pak střílel Jirka opět do soupeřova gólmana. Až ve 29. minutě jsme srovnali střelou Jirky (po přímém kopu Honzy). Soupeř pak ale hned po rozehrávce prudkou a vysokou střelou nedal Mildovi šanci a Mýto bralo výhru 3:4. Před našimi však klobouček dolů – super výkon a těsná (i smolná) prohra.

Letohrad 2 – Vysoké Mýto
1:6
Góly: Malínek
Soupiska: Torchuk, Franko, Sklenář, Š. Sedláček, Malínek, Pliska, Šubert, Choma

Kvalitou asi nejlepší soupeř na tomto turnaji. Ale i když jsme prohráli, tak byl tento zápas vyrovnaný. Soupeř však těžil z každé šance. Hlavně v prvním poločase se jednalo o herně vyrovnané utkání. Nejdříve jsme se ujali vedení, ale pak soupeř proměňoval každou svou šanci. Střel jsme měli dostatek, ale pouze cca 5 % šlo na bránu. Často jsme se zbavovali balónu i když jsme mohli šanci dotáhnout. V tomto utkání se projevila nechuť hráčů hrát fotbal, protože každou svou přihrávku nebyl spoluhráč schopen zpracovat a balón si dělal co chtěl (protože terén se ještě více zhoršil – oproti prvnímu utkání).

Zápas 3

Letohrad 1 – Orlicko (Ústí nad Orlicí / Libchavy)
9:1 (4:1)
Góly: 2x Zajíček, 2x Veselý, 2x Hanzl, T. Sedláček, Motyčka, Motl
Soupiska: Milda Loufek, Táďa Sedláček, Filip Zajíček, Jirka Hanzl, Honza Motl, Ester Kovaříková, Bertík Motyčka, Roman Veselý

Po obrovském fyzickém vyčerpání z minulého zápasu jsme nastupovali do zápasu opatrně. Po chvíli se však ukázalo, že bychom měli opět dominovat. Ve druhé minutě se trefil Zajda, pak jsme hráli opatrnou hru a nechávali soupeřovi více prostoru. Když jsme měli šance, trefovali jsme často soupeřova brankáře. V sedmé minutě se opět trefil Zajda (2:0), o minutu později se dnes opět prosadil Roman. V 11. minutě jsme nechali soupeře utéct a ten trestal. Snížil tedy na 3:1, ale to naše hráče naopak nakoplo k maximálnímu výkonu. Obratem se prosadil super důrazem Táďa, když si po střele Zajdy rozdal souboj o balón s obráncem i brankářem soupeře. Jeho hlavičku a pak následnou dorážku mezi nohy gólmana nešlo ocenit jinak než potleskem. Skvělý důraz. Druhý poločas se rozstřílel Jirka, když se prosadil hned v 16. minutě. Roman se nezalekl soupeře po našem rohu a dotlačil míč do branky. Ve 20. minutě se znovu prosadil Jirka (7:1) a o tři minuty se konečně prosadil i Bertík – po skvělém pasu od Honzy si potáhl míč po lajně a střelu umístil přesně k tyči. Celý tým jim oběma potleskem poděkoval. Táďa byl i tento zápas při chuti, ale soupeřův brankář vždy našel správné místo, kde stát. Hrálo se pak tedy bez branek. Do konce zápasu upravil skóre ještě Honza na konečných 9:1. Dnes třetí skvěle odbojovaný zápas. Celému týmu patří obrovský dík a respekt za to, že hrají jako tým. Skvěle se dařilo i Ester, která dnes hrála opět v obraně, kde skvěle doplňovala Honzu a Zajdu.

Letohrad 2 – Orlicko (Ústí nad Orlicí / Libchavy)
6:1
Góly: Choma, Malínek, Sedláček, Sklenář, Šubert, Franko
Soupiska: Torchuk, Franko, Sklenář, Š. Sedláček, Malínek, Pliska, Šubert, Choma

Začátek utkání byl vyrovnaný, ale s přibývajícími minutami jsme začali soupeře přehrávat. Vycházelo nám hlavně „předskakování soupeře“ a tím získání balónu. Byli jsme více aktivní, a to nám přineslo zasloužené vítězství. Soupeř nám nabízel více času a jako bychom mávli kouzelným proutkem, hráčům se chtělo hrát a měli více chuti do hry. To se projevilo v celém herním projevu. I tak jsme bohužel ve vyložených šancích selhávali a netrefovali branku. Stávalo se nám, že jsme netrefili i zcela odkrytou branku. Můžeme být spokojeni, že šest branek skončilo v soupeřově síti. Za odehraný turnaj v takto těžkých podmínkách (terén) musíme děti pochválit. Dnes tedy jedna remíza, prohra i výhra. Herně však dobře odbojovaný výkon, nešlo však o fotbal, ale o bojovnost a štěstí – to nám dnes chybělo.